Králičí placičky
Neplést s pacičkami!
Ingredience
- 1 předek z králíka
- sůl
- kmín
- 2 lžíce másla
- 2 vejce
- 4 lžíce smetany
- 50 g anglické slaniny
- asi 4 lžíce strouhanky a další na obalení
- tuk na smažení
Postup:
- Předek z králíka opláchneme, osušíme, osolíme a okmínujeme.
- Pečeme na másle, mírně podlité. Po upečení necháme zchladnout.
- Maso obereme, dáme do mixeru s velkými noži, přidáme nakrájenou anglickou slaninu, vejce, smetanu a dohladka rozmixujeme.
- Směs zahustíme strouhankou, odebíráme stejně velké kousky a tvoříme placičky. Ty ještě obalíme ve strouhance.
- Smažíme v rozehřátém tuku a podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.