Králičí placičky

Neplést s pacičkami!

Ingredience
  • 1 předek z králíka
  • sůl
  • kmín
  • 2 lžíce másla
  • 2 vejce
  • 4 lžíce smetany
  • 50 g anglické slaniny
  • asi 4 lžíce strouhanky a další na obalení
  • tuk na smažení

Postup:

  1. Předek z králíka opláchneme, osušíme, osolíme a okmínujeme.
  2. Pečeme na másle, mírně podlité. Po upečení necháme zchladnout.
  3. Maso obereme, dáme do mixeru s velkými noži, přidáme nakrájenou anglickou slaninu, vejce, smetanu a dohladka rozmixujeme.
  4. Směs zahustíme strouhankou, odebíráme stejně velké kousky a tvoříme placičky. Ty ještě obalíme ve strouhance.
  5. Smažíme v rozehřátém tuku a podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.