Králičí smaženky
Suroviny: Půl kg masa, 1 cibule, 3-4 stroužky česneku, mléko, sůl, pepř, tuk na smažení, vejce, mouka a strouhanka na obalení.
Postup: Vykostěné maso umeleme a zapracujeme do něj mléko – tolik, kolik se vsákne. Pak necháme aspoň dvě hodiny odležet v chladu. Potom do masa vmícháme drobně nakrájenou cibuli, utřený česnek, sůl a pepř. Lžící odkrajujeme kousky, obalíme je v trojobalu (mouka, rozšlehané vejce, strouhanka) a hned v rozehřátém tuku smažíme. Bramborová kaše, brambory jako příloha.
Dobrou chuť vám přeje Pavel Jursík a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka