Uzenářské lečo

Obvykle v leču jen tak lehce zavoní uzenina – tady to bude naopak.

Ingredience
  • 100-150 g uzeniny (špekáček, gothaj nebo točený salám...)
  • 50 g anglické slaniny
  • 1 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 3 papriky – ideálně jedna pálivá
  • 3-4 rajčata
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • případně na špičku nože mleté chilli
  • 3 vejce

Postup:

  1. Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme nakrájenou slaninu, rozpečeme ji a pak přidáme nakrájenou uzeninu a také opečeme.
  2. Přidáme 3 nakrájené papriky, podusíme, pak přidáme nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a okořeníme rozemnutou majoránkou. Pokud nemáme pálivou papriku, vyostříme chuť špetkou mletého chilli a dusíme.
  3. V případě potřeby malinko podlijeme – stačí 1-2 lžíce vody.
  4. V závěru vmícháme 3 vejce a necháme vše prosmahnout. Podáváme s chlebem nebo vařenými bramborami.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.