Uzenářské lečo

Obvykle v leču jen tak lehce zavoní uzenina – tady to bude naopak.

Ingredience
  • 100-150 g uzeniny (špekáček, gothaj nebo točený salám...)
  • 50 g anglické slaniny
  • 1 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 3 papriky – ideálně jedna pálivá
  • 3-4 rajčata
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • případně na špičku nože mleté chilli
  • 3 vejce

Postup:

  1. Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme nakrájenou slaninu, rozpečeme ji a pak přidáme nakrájenou uzeninu a také opečeme.
  2. Přidáme 3 nakrájené papriky, podusíme, pak přidáme nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a okořeníme rozemnutou majoránkou. Pokud nemáme pálivou papriku, vyostříme chuť špetkou mletého chilli a dusíme.
  3. V případě potřeby malinko podlijeme – stačí 1-2 lžíce vody.
  4. V závěru vmícháme 3 vejce a necháme vše prosmahnout. Podáváme s chlebem nebo vařenými bramborami.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.