Uzenářské lečo
Obvykle v leču jen tak lehce zavoní uzenina – tady to bude naopak.
Ingredience
- 100-150 g uzeniny (špekáček, gothaj nebo točený salám...)
- 50 g anglické slaniny
- 1 cibule
- 1 lžíce oleje
- 3 papriky – ideálně jedna pálivá
- 3-4 rajčata
- sůl
- pepř
- majoránka
- případně na špičku nože mleté chilli
- 3 vejce
Postup:
- Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme nakrájenou slaninu, rozpečeme ji a pak přidáme nakrájenou uzeninu a také opečeme.
- Přidáme 3 nakrájené papriky, podusíme, pak přidáme nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a okořeníme rozemnutou majoránkou. Pokud nemáme pálivou papriku, vyostříme chuť špetkou mletého chilli a dusíme.
- V případě potřeby malinko podlijeme – stačí 1-2 lžíce vody.
- V závěru vmícháme 3 vejce a necháme vše prosmahnout. Podáváme s chlebem nebo vařenými bramborami.
Související
-
Lečo bez vajec
Říkávalo se – jaký by byl mazanec bez koření, bez vajec – no, nic moc, ale lečo bez vajec si klidně udělat můžete.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.