Fazolky na smetaně
Můžete je připravit i z mražených, ale není nad čerstvou surovinu.
Ingredience
- miska fazolkových lusků
- sůl
- 2 lžíce hladké mouky
- 200 ml tučné smetany
Postup:
- Lusky nakrájíme na kratší kousky a dáme je vařit do osolené vody.
- Když fazolky změknou, zahustíme vodu hladkou moukou rozmíchanou v trošce studené vody, provaříme a nakonec přilijeme smetanu a necháme přejít var. Podáváme s vařenými bramborami.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.