Kořeněná kuřecí prsíčka

Kuřecí maso ochotně přijme každé koření.

Ingredience
  • 1 kuřecí prsíčka
  • sůl
  • pepř
  • mletá paprika
  • šťáva z půlky citronu
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce kečupu
  • 2 stroužky česneku nebo česnek sušený
  • 1 lžička hořčice
  • olej

Postup:

  1. Maso nakrájíme příčně na úzké plátky – stripsy. Osolíme, opepříme, opaprikujeme a zakapeme citronovou šťávou. Dáme do chladu na půlhodinky odležet.
  2. Na rozehřátém oleji v pekáčku nebo zapékací míse všechno maso ze všech stran opečeme.
  3. Smícháme kečup, med a hořčici, přidáme česnek a touto směsí zalijeme opečené maso a dáme do trouby asi na půl hodiny péci. Zpočátku přikryté, kontrolujeme tekutinu a podle potřeby přilijeme trochu vody. V závěru dopékáme odkryté.
  4. Podáváme s dušenou rýží.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.