Plněný hermelín s brusinkami

Než se ugriluje maso, dejte si malý předkrm.

Ingredience
  • sýr hermelín nebo jiný podobný sýr s bílou plísní na povrchu – brie, camembert
  • brusinkový kompot nebo džem

Postup:

  1. Sýr podélně rozkrojíme na poloviny, opatrně vydlabeme a vydlabanou hmotu smícháme s brusinkami.
  2. Naplníme zpátky, poloviny k sobě přitiskneme, zabalíme do alobalu a necháme v chladu proležet. Podáváme s listy salátu a kouskem pečiva.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.