Meruňková bublanina

Začíná meruňkobraní a jestli nestíháte jíst a zavářet, upečte si taky bublaninu.

Ingredience
  • 2 hrnky polohrubé mouky a 2 lžíce hladké mouky
  • 3 vejce
  • tři čtvrtě hrnku cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 hrnek mléka
  • 5 lžic oleje
  • 1 lžička strouhané citronové kůry
  • 1 kypřicí prášek
  • špetka soli
  • meruňky, případně trochu cukru
  • tuk a mouka do pekáče nebo pečicí papír

Postup:

  1. Opláchneme meruňky, osušíme je, rozpůlíme a vyndáme pecky.
  2. Ušleháme vejce s oběma cukry, přišleháme olej, pak mléko a nakonec přisypáváme mouky s kypřicím práškem, citronovou kůrou a špetkou soli. Těsto by mělo být o malinko hustší.
  3. Těsto přemístíme do pekáče nebo na plech s vyšším okrajem. Předem ho vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme tukem a vysypeme moukou.
  4. Na povrch klademe rozpůlené meruňky řeznou plochou nahoru. Někdy má ovoce tendenci propadat se ke dnu – tomu můžeme trochu odpomoci, když kulatou stranu meruněk lehce smočíme v mouce.
  5. Pečeme ve středně předehřáté troubě.

Související