Meruňkový jahelník
V letních vedrech přijde k chuti i vychlazený.
Ingredience
- ¼ litru směsi jahel a kulatozrnné rýže
- 1 litr mléka
- miska meruněk (mohou být i sušené)
- máslo do zapékací mísy
- trochu soli
- cukr a mletá skořice
Postup:
- Rýži a jáhly na sítu propláchneme, rovnoměrně vsypeme do dobře vymazané zapékací mísy, poklademe rozpůlenými meruňkami (sušené nepůlíme) a zalijeme mlékem osoleným špetkou soli.
- Dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme, až se mléko vstřebá.
- Na talíři podle chuti pocukrujeme a poprášíme mletou skořicí. Můžeme i zdobit šlehačkou a lze podávat i za studena.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.