Meruňková rychlobuchta
Využijeme na ni kompot – to pro případ, že by vám při zaváření některé víčko nedrželo. Jinak je to recept spíše pro zimní období bez čerstvého ovoce.
Suroviny:
400 g polohrubé mouky
150-200 g cukru
3 vajíčka
2 dl oleje
1 kypřicí prášek
1 meruňkový kompot
tuk a mouka na plech nebo pečicí papír
Postup:
1. Rozmixujeme meruňkový kompot i s nálevem.
2. Elektrickými metličkami ušleháme celá vejce a cukr, na závěr přišleháme olej.
3. Do mouky prosejeme kypřicí prášek a vmícháme mouku do vaječné pěny.
4. Nakonec přimícháme rozmixovaný kompot a těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech nebo plech vyložený pečicím papírem. Ve středně předehřáté troubě upečeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.