Zelenina s kuskusem

Ale trochu to zavoní i po anglické slanině. Pokud ji vynecháte, vegetarián zajásá.

Ingredience
  • 5-6 mrkví
  • 1 kedlubna
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 menší cibule
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • kmín
  • kuskus – podle počtu strávníků
  • 1 lžička oleje

Postup:

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme.
  2. Nakrájenou cibuli krátce osmahneme na másle, přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a rozpečeme ji.
  3. Na tento základ dáme nakrájenou mrkev a kedluben, osolíme, přidáme kmín, osmahneme, mírně podlijeme a udusíme.
  4. Kuskus připravíme podle návodu – v poměru 1 díl kuskusu zalijeme 2 díly vody, osolíme, kápneme oleje a pod pokličkou přivedeme k varu. Oheň stáhneme a po minutě zcela vypneme, kastrol zakryjeme utěrkou a necháme asi 10 minut dojít. Pak lehce prohrábneme vidličkou, aby se nakypřil.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

    Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

    jak_klara_obratila_na web.jpg

    Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

    Koupit

    Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.