Vepřové na celeru a rajčatech
Zkuste zas trochu jiné chuťové vyladění.
Ingredience
- 500 g vepřového plecka
- 2 lžíce sádla
- 1 cibule
- 3 sušená rajčata naložená v oleji
- půl středně velkého celeru
- adžika – kořenící směs, prášek nebo pasta
Postup:
- Maso nakrájíme na kostičky.
- Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme ji na sádle a na tom pak opečeme maso.
- Když se maso zatáhne, osolíme, okořeníme adžikou, ještě krátce opečeme a pak podlijeme horkou vodou.
- Přidáme nakrájená rajčata a asi půl hodiny dusíme.
- Pak přidáme na kostičky nakrájený celer a dodusíme, až je maso měkké.
- Podáváme s opečenými bramborami.
Související
-
Vepřová pečeně na ajvaru
Ajvar je obvykle pasta z pečených paprik, někdy s přídavkem pečeného lilku, česneku a chilli.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.