Vepřové na celeru a rajčatech
Zkuste zas trochu jiné chuťové vyladění.
Ingredience
- 500 g vepřového plecka
- 2 lžíce sádla
- 1 cibule
- 3 sušená rajčata naložená v oleji
- půl středně velkého celeru
- adžika – kořenící směs, prášek nebo pasta
Postup:
- Maso nakrájíme na kostičky.
- Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme ji na sádle a na tom pak opečeme maso.
- Když se maso zatáhne, osolíme, okořeníme adžikou, ještě krátce opečeme a pak podlijeme horkou vodou.
- Přidáme nakrájená rajčata a asi půl hodiny dusíme.
- Pak přidáme na kostičky nakrájený celer a dodusíme, až je maso měkké.
- Podáváme s opečenými bramborami.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.