Masový závin

Chutná teplý i studený.

Ingredience
  • 1 balíček listového těsta (400 g)
  • asi půl kg mletého vepřového masa
  • česnek
  • cibule
  • sůl
  • pepř
  • 2 vejce
  • 1 jablko
  • kmín, sezam na posypání
  • trochu hladké mouky na podsypání

Postup:

  1. Mleté maso ochutíme solí, pepřem, utřeným česnekem a drobně nakrájenou cibulí, promícháme s nastrouhaným jablkem a vejcem. Rozkvedláme obě vejce, do směsi použijeme asi tři čtvrtiny, zbytek si necháme na pomazání.
  2. Těsto rozválíme do tenka na pomoučeném válu, ze 400 g budou dvě placky.
  3. Potřeme masovou náplní, stočíme jako závin, okraj potřeme vodou, aby se lépe slepil.
  4. Záviny přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozkvedlaným vajíčkem, posypeme kmínem nebo sezamem a do dobře předehřáté trouby dáme péci pěkně do zlatova.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.