Masový závin
Chutná teplý i studený.
Ingredience
- 1 balíček listového těsta (400 g)
- asi půl kg mletého vepřového masa
- česnek
- cibule
- sůl
- pepř
- 2 vejce
- 1 jablko
- kmín, sezam na posypání
- trochu hladké mouky na podsypání
Postup:
- Mleté maso ochutíme solí, pepřem, utřeným česnekem a drobně nakrájenou cibulí, promícháme s nastrouhaným jablkem a vejcem. Rozkvedláme obě vejce, do směsi použijeme asi tři čtvrtiny, zbytek si necháme na pomazání.
- Těsto rozválíme do tenka na pomoučeném válu, ze 400 g budou dvě placky.
- Potřeme masovou náplní, stočíme jako závin, okraj potřeme vodou, aby se lépe slepil.
- Záviny přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozkvedlaným vajíčkem, posypeme kmínem nebo sezamem a do dobře předehřáté trouby dáme péci pěkně do zlatova.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.