Pštrosí vejce

Ale tady si vystačíme s obyčejnými vejci slepičími.

Ingredience
  • asi půl kg mletého vepřového masa
  • sůl
  • pepř
  • 1 cibule
  • strouhanka
  • 5 vajec
  • tuk na smažení

Postup:

  1. Čtyři vejce dáme uvařit natvrdo do vody se lžicí octa.
  2. Mleté maso osolíme, opepříme, vmícháme drobně nakrájenou cibuli, 1 vejce a podle potřeby přidáváme strouhanku a vypracujeme hladkou hmotu.
  3. Uvařená zchladlá vejce oloupeme, zabalíme do masové hmoty a vykutálíme je v jemné strouhance.
  4. Smažíme ze všech stran ve vyšší vrstvě rozehřátého tuku.
  5. Podáváme s bramborem nebo s bramborovou kaší.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

    Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

    jak_klara_obratila_na web.jpg

    Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

    Koupit

    Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.