Jahelná polévka
Jáhly jsou trochu opomíjená surovina, ale neškodí čas od času je zařadit do jídelníčku.
Ingredience
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- 1-2 stroužky česneku
- 1 bujónová kostka – slepičí
- asi 3 lžíce jáhel
- zelená petrželka nebo řeřichové výhonky
Postup:
- Očištěnou zeleninu nakrájíme nadrobno, česnek na plátky, zalijeme vodou, přidáme bujónovou kostku a přivedeme k varu.
- Jakmile voda vaří, přihodíme ještě předem horkou vodou propláchnuté jáhly a dovaříme.
- Na talíři zdobíme petrželkou nebo řeřichou.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.