Kuře na zeleném pepři
Když si vyberete stehna, nebudete mít práci s porcováním.
Ingredience
- 4 kuřecí stehna
- olej
- sůl
- asi 1 lžíce celého zeleného pepře (prodává se suchý i sterilovaný)
- 80 g anglické slaniny
Postup:
- Stehna opláchneme, osušíme, osolíme a na pekáči je mírně zakápneme olejem. Přidáme celý zelený pepř, podlijeme a dáme přikryté do trouby péci.
- Po asi čtvrthodince přidáme nakrájenou slaninu a dopečeme. V závěru odklopíme, aby se vypekla zlatavá kůžička.
- Podáváme s vařenými bramborami.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka