Kuře v červeném víně

Obvykle se na červeném víně připravuje kohout – ale sežeňte ho!

Ingredience
  • 1 kuře nebo 2 stehna a 1 prsa (nemusíte kuře porcovat)
  • 2 dcl červeného suchého vína
  • 1 malý citron
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • kousek másla do zapékací mísy
  • sůl jen minimálně

Postup:

  1. Den předem v kastrolku zahřejeme víno, ale nevaříme. Přidáme do něj plátky omytého citronu, zakápneme sójovou omáčkou a necháme stydnout.
  2. Z kuřecího masa stáhneme kůži a jednotlivé porce vložíme do mísy a přelijeme vinnou marinádou. V chladničce necháme do dalšího dne proležet.
  3. Zapékací mísu vymažeme máslem, dno poklademe plátky citronu z marinády a naskládáme tam maso. Ještě podlijeme zbylou marinádou, případně lehce dosolíme a ve středně předehřáté troubě pečeme.
  4. Podáváme s dušenou rýží nebo s bramborami.

Související