Kuře v červeném víně

Obvykle se na červeném víně připravuje kohout – ale sežeňte ho!

Ingredience
  • 1 kuře nebo 2 stehna a 1 prsa (nemusíte kuře porcovat)
  • 2 dcl červeného suchého vína
  • 1 malý citron
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • kousek másla do zapékací mísy
  • sůl jen minimálně

Postup:

  1. Den předem v kastrolku zahřejeme víno, ale nevaříme. Přidáme do něj plátky omytého citronu, zakápneme sójovou omáčkou a necháme stydnout.
  2. Z kuřecího masa stáhneme kůži a jednotlivé porce vložíme do mísy a přelijeme vinnou marinádou. V chladničce necháme do dalšího dne proležet.
  3. Zapékací mísu vymažeme máslem, dno poklademe plátky citronu z marinády a naskládáme tam maso. Ještě podlijeme zbylou marinádou, případně lehce dosolíme a ve středně předehřáté troubě pečeme.
  4. Podáváme s dušenou rýží nebo s bramborami.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?