Kuře v červeném víně
Obvykle se na červeném víně připravuje kohout – ale sežeňte ho!
Ingredience
- 1 kuře nebo 2 stehna a 1 prsa (nemusíte kuře porcovat)
- 2 dcl červeného suchého vína
- 1 malý citron
- 1 lžíce sójové omáčky
- kousek másla do zapékací mísy
- sůl jen minimálně
Postup:
- Den předem v kastrolku zahřejeme víno, ale nevaříme. Přidáme do něj plátky omytého citronu, zakápneme sójovou omáčkou a necháme stydnout.
- Z kuřecího masa stáhneme kůži a jednotlivé porce vložíme do mísy a přelijeme vinnou marinádou. V chladničce necháme do dalšího dne proležet.
- Zapékací mísu vymažeme máslem, dno poklademe plátky citronu z marinády a naskládáme tam maso. Ještě podlijeme zbylou marinádou, případně lehce dosolíme a ve středně předehřáté troubě pečeme.
- Podáváme s dušenou rýží nebo s bramborami.
Související
-
Kuře na kari
Kari koření je pestrá směs – klidně může obsahovat 10 až 20 komponentů. Základem je kurkuma, pepř, kardamom, zázvor, římský kmín...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka