Listové koláčky
Elegantní rychlovka k masopustním hodům.
Ingredience
- listové těsto – obvykle 400 g balíček
- asi půl měkkého tučného tvarohu
- 1 žloutek
- 2 jablka
- podle chuti cukr
- skořice
- 1 vajíčko na pomazání
- případně cukr moučka s vanilkovým cukrem
Postup:
- Tvaroh smícháme se žloutkem a podle chuti osladíme.
- Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme, malinko osladíme a promícháme s trochou mleté skořice.
- Těsto rozválíme a vykrájíme kolečka nebo čtverečky nebo trojúhelníčky. Volíme středně velká vykrajovátka. U poloviny vykrájených kousků ještě vykrojíme střed.
- Na plné tvary naneseme náplně, zakryjeme tvarem s dírkou, přeneseme na plech s pečicím papírem a okraje potřeme rozkvedlaným vajíčkem. Pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 stupňů.
- Hotové můžeme ještě poprášit cukrem moučkou s vanilkovým cukrem. Stejně tak můžeme připravit koláčky s náplní ořechovou, povidlovou nebo makovou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.