Bramborové zeláky
Nebo taky zelné bramboráky , obě suroviny dáváme půl na půl.
Ingredience
- 2 brambory
- 2 lžíce kysaného zelí
- 2 stroužky česneku
- 1 malé vejce
- 1 lžíce mléka
- 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- majoránka
- sádlo na smažení
Postup:
- Oloupané brambory nastrouháme na mrkvovém struhadle, kysané zelí překrájíme a obě suroviny smícháme.
- Dál přidáme koření, vejce, mléko, utřený česnek, sůl a nakonec vmícháme mouku.
- Na rozehřátém sádle smažíme menší placky po obou stranách pěkně do zlatova.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.