Sýrové opečenky
Rychlovka ze studentských časů...
Ingredience
- strouhaný sýr eidam
- vejce
- na doplnění může být tatarská omáčka nebo kečup
- zelené bylinky na ozdobu
- tuk na smažení
- chlebíčková veka
Postup:
- Do strouhaného sýra vmícháme vajíčko, směs musí být tak akorát hustá, aby se na plátku veky udržela.
- Na plátky veky mažeme směs, opatrně vložíme do rozehřátého tuku namazanou stranou, krátce opečeme a opatrně obrátíme a opečeme i stranu nenamazanou.
- Jednotlivé porce můžeme podle chuti doplnit tatarkou nebo kečupem a bylinkami.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.