Sýrové opečenky

Rychlovka ze studentských časů...

Ingredience
  • strouhaný sýr eidam
  • vejce
  • na doplnění může být tatarská omáčka nebo kečup
  • zelené bylinky na ozdobu
  • tuk na smažení
  • chlebíčková veka

Postup:

  1. Do strouhaného sýra vmícháme vajíčko, směs musí být tak akorát hustá, aby se na plátku veky udržela.
  2. Na plátky veky mažeme směs, opatrně vložíme do rozehřátého tuku namazanou stranou, krátce opečeme a opatrně obrátíme a opečeme i stranu nenamazanou.
  3. Jednotlivé porce můžeme podle chuti doplnit tatarkou nebo kečupem a bylinkami.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.