Vepřová pečeně na citrusech
Nelekejte se té kombinace!
Ingredience
- 600 g vepřového plecka, nebo krkovice
- 1 pomeranč
- 1 citron
- hrnek pomerančového džusu
- sůl
- 2-3 lžíce oleje
- tortilly na podávání
Postup:
- Maso nakrájíme na kousky, osolíme a opečeme na rozehřátém oleji.
- Citrusy raději oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, přidáme k masu, podlijeme pomerančovým džusem a dáme upéct do měkka. Kontrolujeme tekutinu, aby se maso nepřipálilo.
- Měkké maso ještě rozmělníme vidličkou, po částech zabalíme do tortill a krátce zapečeme v kontaktním grilu.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.