Vepřová pečeně na citrusech

Nelekejte se té kombinace!

Ingredience
  • 600 g vepřového plecka, nebo krkovice
  • 1 pomeranč
  • 1 citron
  • hrnek pomerančového džusu
  • sůl
  • 2-3 lžíce oleje
  • tortilly na podávání

Postup:

  1. Maso nakrájíme na kousky, osolíme a opečeme na rozehřátém oleji.
  2. Citrusy raději oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, přidáme k masu, podlijeme pomerančovým džusem a dáme upéct do měkka. Kontrolujeme tekutinu, aby se maso nepřipálilo.
  3. Měkké maso ještě rozmělníme vidličkou, po částech zabalíme do tortill a krátce zapečeme v kontaktním grilu.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.