Vepřová pečeně na citrusech

Nelekejte se té kombinace!

Ingredience
  • 600 g vepřového plecka, nebo krkovice
  • 1 pomeranč
  • 1 citron
  • hrnek pomerančového džusu
  • sůl
  • 2-3 lžíce oleje
  • tortilly na podávání

Postup:

  1. Maso nakrájíme na kousky, osolíme a opečeme na rozehřátém oleji.
  2. Citrusy raději oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, přidáme k masu, podlijeme pomerančovým džusem a dáme upéct do měkka. Kontrolujeme tekutinu, aby se maso nepřipálilo.
  3. Měkké maso ještě rozmělníme vidličkou, po částech zabalíme do tortill a krátce zapečeme v kontaktním grilu.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.