Těstovinový salát s tuňákem
V létě je studené jídlo příjemným překvapením.
Ingredience
- 250 g těstovin (vrtulky, kolínka, mašličky...)
- 2 konzervy tuňáka po 80 g
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 červená paprika
- 1 malá cibule
- 5 lžic majonézy
- 5 lžic bílého jogurtu
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce kaparů
- sůl
- pepř
Postup:
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě – na skus. Scedíme a promícháme se lžicí oleje, aby se neslepovaly. Necháme zchladnout.
- Zatímco se připravují těstoviny, nakrájíme cibuli a papriku, nasekáme kapary (pár jich necháme vcelku na ozdobu) a směs majonézy a jogurtu ochutíme hořčicí, solí a pepřem.
- Maso tuňáka rozebereme na kousky.
- V míse smícháme těstoviny, tuňáka, cibuli a papriku a nakonec zlehka vmícháme ochucenou majonézu s jogurtem. Necháme chvíli proležet.
Dobrou chuť vám přeje Český rozhlas Sever a Božena Tompichová.
Související
-
Květákový salát
Nechce se vám obalovat květák – ať už kvůli pracnosti nebo kvůli strouhance nasáklé tukem? Dejte si květákový salát.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.