Bramborovodýňové placky

Můžete využít dýni máslovou nebo hokaido...

Ingredience
  • půl kg brambor
  • půl kg dýně
  • 200 g polohrubé mouky
  • 150 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • tuk na smažení
  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a v osolené vodě uvaříme.
  2. Máslovou dýni oloupeme, nakrájíme a také v osolené vodě uvaříme. Hokaido loupat nemusíme.
  3. Brambory i dýni necháme zcela vychladnout, teprve pak jemně nastrouháme a s vejcem a moukou vypracujeme hladké těsto. Pracujeme rychle, těsto má tendenci řídnout.
  4. Odebíráme stejně velké kousky, na pomoučeném vále roztlačíme nebo rozválíme na placky a v rozehřátém tuku smažíme po obou stranách do zlatova.
  5. Podáváme jako přílohu k přesnídávkové polévce nebo na sladko s marmeládou.

Související