Kuřecí paprika
Když neradi obíráte maso z kosti v omáčce, použijte kuřecí prsíčka.
Ingredience
- dvoje kuřecí prsíčka
- 1 střední cibule
- 2-3 lžíce másla
- mletá sladká paprika
- sůl
- kelímek smetany – šlehačky
- asi 2 lžíce hladké mouky na zahuštění nebo světlá jíška
- Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno.
- Na rozehřátém másle zpěníme cibuli do jemně zlatova, přidáme nakrájené maso, opečeme ze všech stran, pak osolíme, poprášíme mletou paprikou, ještě krátce opečeme.
- Podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka. V závěru zahustíme hladkou moukou, rozmíchanou v troše studené vody nebo světlou jíškou, necháme provařit a úplně nakonec přilijeme smetanu a necháme přejít var.
- Podáváme s rýží.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.