Kapr na zelí
U kysaného zelí vidíme většinou vepřovou pečeni nebo uzené maso, ale zkuste i kapra.
Suroviny:
4-5 porcí kapra
500 g kysaného zelí
3 lžíce oleje
sůl
pepř a mletá paprika podle chuti
Postup:
- Porce kapra očistíme, lehce potřeme olejem a dáme do ledničky odpočinout.
- Mezitím na troše oleje ohřejeme zelí, rozložíme ho na dno zapékací mísy, na povrch položíme porce kapra, osolíme, opepříme, opaprikujeme a dáme péci.
- Měla by stačit půlhodina, jako přílohu volíme buď chleba, nebo opečené brambory.
Související
-
Vepřová pečeně na kysaném zelí
Zdravou výživu tady zachraňuje kysané zelí – i když po pečení v něm mnoho „céčka“ nezůstane. Tak si dejte trochu zelí stranou a snězte ho zasyrova.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
![tajuplny_ostrov.jpg tajuplny_ostrov.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/dc6840ce882ec3bac8e628bfab9f5bc9.jpg?itok=MGjKRqj7)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/6515d334428e57ce276151baa6fa5313.jpg?itok=m8R2tATO)
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.