Kapr na zelí

U kysaného zelí vidíme většinou vepřovou pečeni nebo uzené maso, ale zkuste i kapra.

Suroviny:

4-5 porcí kapra

500 g kysaného zelí

3 lžíce oleje

sůl

pepř a mletá paprika podle chuti

Postup:

  1. Porce kapra očistíme, lehce potřeme olejem a dáme do ledničky odpočinout.
  2. Mezitím na troše oleje ohřejeme zelí, rozložíme ho na dno zapékací mísy, na povrch položíme porce kapra, osolíme, opepříme, opaprikujeme a dáme péci.
  3. Měla by stačit půlhodina, jako přílohu volíme buď chleba, nebo opečené brambory.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.