Ukrajinský boršč

Jaká kuchařka, takový boršč – jako u nás bramboračka.

Suroviny:

400 g hovězího žebra

2 červené řepy

1 mrkev

1 petržel

čtvrt celeru

2-3 brambory

čtvrtka bílého zelí

1 cibule

2 lžíce rajského protlaku

šálek sterilovaných fazolí

koření – 1 bobkový list, pepř, sůl

tuk

Postup:

  1. Maso uvaříme v osolené vodě, když je měkké, obereme ho z kostí, nakrájíme na kousky a odložíme.
  2. Očištěnou kořenovou zeleninu a brambory nakrájíme na kostičky, řepu oloupeme a nahrubo nastrouháme.
  3. Připravenou kořenovou zeleninu, brambory a cibuli překrojenou jen na půl dáme vařit do vývaru. Nastrouhanou řepu osmahneme na troše tuku (neztratí tolik barvy).
  4. K napůl uvařené zelenině přidáme na nudličky nakrájené zelí, trochu pepře, povaříme a nakonec přidáme osmahnutou řepu, už jen krátce povaříme, vložíme nakrájené maso a fazole a prohřejeme.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.