Ukrajinský boršč
Jaká kuchařka, takový boršč – jako u nás bramboračka.
Suroviny:
400 g hovězího žebra
2 červené řepy
1 mrkev
1 petržel
čtvrt celeru
2-3 brambory
čtvrtka bílého zelí
1 cibule
2 lžíce rajského protlaku
šálek sterilovaných fazolí
koření – 1 bobkový list, pepř, sůl
tuk
Postup:
- Maso uvaříme v osolené vodě, když je měkké, obereme ho z kostí, nakrájíme na kousky a odložíme.
- Očištěnou kořenovou zeleninu a brambory nakrájíme na kostičky, řepu oloupeme a nahrubo nastrouháme.
- Připravenou kořenovou zeleninu, brambory a cibuli překrojenou jen na půl dáme vařit do vývaru. Nastrouhanou řepu osmahneme na troše tuku (neztratí tolik barvy).
- K napůl uvařené zelenině přidáme na nudličky nakrájené zelí, trochu pepře, povaříme a nakonec přidáme osmahnutou řepu, už jen krátce povaříme, vložíme nakrájené maso a fazole a prohřejeme.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.