Sváteční kapr
Smažená klasika zas trochu jinak aneb ve víně je nejen pravda, ale taky kapr.
Suroviny:
1 kapr cca 1,5 kg
červené neslazené víno
sůl
hladká mouka
vejce
strouhanka smíchaná s trochou mletých mandlí
tuk na smažení
Postup:
- Vykuchaného a očištěného kapra stáhneme z kůže a naporcujeme.
- Naskládáme do vyšší nádoby, zalijeme vínem, aby byl zcela potopený a necháme do druhého dne ležet v chladu.
- Porce kapra osušíme, osolíme, klasicky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance a usmažíme v rozehřátém tuku. Usmažené porce klademe na papírovou utěrku nebo ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.