Sváteční kapr

Smažená klasika zas trochu jinak aneb ve víně je nejen pravda, ale taky kapr.

Suroviny:

1 kapr cca 1,5 kg

červené neslazené víno

sůl

hladká mouka

vejce

strouhanka smíchaná s trochou mletých mandlí

tuk na smažení

Postup:

  1. Vykuchaného a očištěného kapra stáhneme z kůže a naporcujeme.
  2. Naskládáme do vyšší nádoby, zalijeme vínem, aby byl zcela potopený a necháme do druhého dne ležet v chladu.
  3. Porce kapra osušíme, osolíme, klasicky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance a usmažíme v rozehřátém tuku. Usmažené porce klademe na papírovou utěrku nebo ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.