Avokádo s tuňákem

Může to být tip na sváteční předkrm nebo svačinku.

Suroviny:

1 avokádo

konzervička tuňáka v oleji – 80g

půl malé cibule

citronová šťáva

sůl

Postup:

  1. Avokádo podélně nakrojíme až k velké pecce, pootočíme v dlaních proti sobě a rozdělíme. Do pecky zasekneme nůž a vytočíme ji.
  2. Dužinu vydlabeme, rozmělníme vidličkou, přidáme maso tuňáka a nadrobno nakrájenou cibuli.
  3. Podle chuti osolíme a zakapeme citronem, lehce promícháme. Podáváme s toastem, můžeme přizdobit plátky rajčete a kolečky cibule.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.