Avokádo s tuňákem
Může to být tip na sváteční předkrm nebo svačinku.
Suroviny:
1 avokádo
konzervička tuňáka v oleji – 80g
půl malé cibule
citronová šťáva
sůl
Postup:
- Avokádo podélně nakrojíme až k velké pecce, pootočíme v dlaních proti sobě a rozdělíme. Do pecky zasekneme nůž a vytočíme ji.
- Dužinu vydlabeme, rozmělníme vidličkou, přidáme maso tuňáka a nadrobno nakrájenou cibuli.
- Podle chuti osolíme a zakapeme citronem, lehce promícháme. Podáváme s toastem, můžeme přizdobit plátky rajčete a kolečky cibule.
Související
-
Avokádo je uznávanou superpotravinou. V některých zemích mu říkají aligátorská hruška
Avokádo je bohaté na živiny. Obsahuje i celkem hodně tuku, takže má dost kalorií. Když si ho ale rozdělíte na třetiny a každý den sníte jen jednu, rozhodně neztloustnete.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.