Avokádo s tuňákem

Může to být tip na sváteční předkrm nebo svačinku.

Suroviny:

1 avokádo

konzervička tuňáka v oleji – 80g

půl malé cibule

citronová šťáva

sůl

Postup:

  1. Avokádo podélně nakrojíme až k velké pecce, pootočíme v dlaních proti sobě a rozdělíme. Do pecky zasekneme nůž a vytočíme ji.
  2. Dužinu vydlabeme, rozmělníme vidličkou, přidáme maso tuňáka a nadrobno nakrájenou cibuli.
  3. Podle chuti osolíme a zakapeme citronem, lehce promícháme. Podáváme s toastem, můžeme přizdobit plátky rajčete a kolečky cibule.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.