Frankfurtská polévka

Podmračený podzim přeje pořádným polévkám.

Suroviny:

4 nožičky párků

4 středně velké brambory

1 cibule

2-3 lžíce sádla

1 litr vývaru nebo 2 bujonové kostky na litr vody

2 lžíce hladké mouky

2-3 stroužky česneku

majoránka

mletá paprika sladká, podle chuti i špetka pálivé

pepř

případně sůl, smetana

Postup:

  1. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, pak přidáme na kolečka nakrájené párky a na plátky nakrájený česnek, opečeme a zaprášíme moukou. Promícháme.
  2. Zalijeme vývarem, přidáme papriku, majoránku a pepř, vhodíme oloupané a na kostičky nakrájené brambory a vaříme, až brambory změknou – měla by stačit čtvrthodinka.
  3. Pokud je potřeba, dosolíme a v závěru můžeme ještě vylepšit sklenkou smetany a pak už jen necháme přejít var.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.