Zabijačková černá polévka
A nemusíte na to ani zabíjet pašíka!
Suroviny pro 4 osoby:
2-3 jelítka
1 litr vývaru
majoránka
česnek podle chuti
1-2 plátky tlačenky
Postup:
- Jelítka sloupneme a rozkrájíme do vývaru, uvedeme do varu a hmotu ještě rozmělníme vidličkou.
- Přidáme rozemnutou majoránku a krátce povaříme. Chceme-li mít polévku ještě vydatnější, nakrájíme do ní tlačenku a necháme také rozvařit společně s jelítky.
- Na talíři si každý přidá utřený česnek podle chuti a s krajícem chleba to poslouží jako vydatná přesnídávková polévka.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.