Zabijačková černá polévka

A nemusíte na to ani zabíjet pašíka!

Suroviny pro 4 osoby:

2-3 jelítka

1 litr vývaru

majoránka

česnek podle chuti

1-2 plátky tlačenky

Postup:

  1. Jelítka sloupneme a rozkrájíme do vývaru, uvedeme do varu a hmotu ještě rozmělníme vidličkou.
  2. Přidáme rozemnutou majoránku a krátce povaříme. Chceme-li mít polévku ještě vydatnější, nakrájíme do ní tlačenku a necháme také rozvařit společně s jelítky.
  3. Na talíři si každý přidá utřený česnek podle chuti a s krajícem chleba to poslouží jako vydatná přesnídávková polévka.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.