Bůčková sousta

Je to sice kalorická bomba, jednou za čas se to ale snese...

Suroviny:

vepřový bůček

kmín

sůl

cibule

případně česnek

1 lžíce sádla

Postup:

  1. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na sousta.
  2. Na sádlo dáme nakrájenou cibuli, krátce osmahneme a pak vložíme bůčková sousta. Osolíme, přidáme kmín, případně plátky česneku, opečeme, mírně podlijeme horkou vodou a dáme do trouby péct. Hlídáme, aby se tekutina zcela neodpařila.
  3. Když je maso měkké, ještě na chvíli odklopíme a dopečeme pěkně do zlatova. Podáváme teplé s kouskem chlebem a třeba s křenem nebo jako klasickou pečeni s knedlíkem a zelím nebo špenátem. Chutnají i za studena, využít je můžeme i jako základ pomazánky.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.