Bůčková sousta
Je to sice kalorická bomba, jednou za čas se to ale snese...
Suroviny:
vepřový bůček
kmín
sůl
cibule
případně česnek
1 lžíce sádla
Postup:
- Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na sousta.
- Na sádlo dáme nakrájenou cibuli, krátce osmahneme a pak vložíme bůčková sousta. Osolíme, přidáme kmín, případně plátky česneku, opečeme, mírně podlijeme horkou vodou a dáme do trouby péct. Hlídáme, aby se tekutina zcela neodpařila.
- Když je maso měkké, ještě na chvíli odklopíme a dopečeme pěkně do zlatova. Podáváme teplé s kouskem chlebem a třeba s křenem nebo jako klasickou pečeni s knedlíkem a zelím nebo špenátem. Chutnají i za studena, využít je můžeme i jako základ pomazánky.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.