Vepřové chilli
Pro milovníky ostřejších jídel.
Suroviny:
400 g vepřového plecka
1 cibule
1 konzerva fazolí v rajčatové šťávě
1 konzervička kukuřice
koření chilli con carne
olej
sůl
Postup:
- Maso nakrájíme na kousky, opečeme na oleji, aby se zatáhlo, pak poprášíme směsí koření chilli con carne, osolíme, podlijeme horkou vodou a dusíme. V tlakovém hrnci je to rychlejší.
- Když je maso měkké, přidáme konzervu fazolí a malou konzervu kukuřice, necháme prohřát a podáváme s nasucho opečenou tortillou.
Související
-
Vepřové Sweet&Chilli
Nebojte se složitých postupů asijské kuchyně, většinu práce za vás udělali výrobci omáčky Sweet&Chilli…
-
Vepřové na medvědím česneku
Jestli jste nestihli tu pravou jarní sezónu medvědího česneku, použijte sušený.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.