Ředkvičkový salát
V supermarketech rostou ředkvičky celoročně, tak si i na prahu zimy můžeme dopřát tenhle svěží jarní pozdrav…
Suroviny:
1 svazek ředviček
1-2 lžíce majonézy
1 lžička hořčice
sůl
pepř
případně trochu strouhaného eidamu
Postup:
1. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na plátky nebo čtvrtky.
2. Do mísy s ředkvičkami přidáme majonézu, hořčici a podle chuti osolíme, opepříme. Čerstvě namletý pepř má mnohem lepší aroma.
3. Podáváme jako svačinu s pečivem nebo jako lehkou večeři nebo předkrm…
Dobrou chuť vám přeje Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.