Ředkvičkový salát

V supermarketech rostou ředkvičky celoročně, tak si i na prahu zimy můžeme dopřát tenhle svěží jarní pozdrav…

Suroviny:
1 svazek ředviček
1-2 lžíce majonézy
1 lžička hořčice
sůl
pepř
případně trochu strouhaného eidamu

Postup:

1. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na plátky nebo čtvrtky.

2. Do mísy s ředkvičkami přidáme majonézu, hořčici a podle chuti osolíme, opepříme. Čerstvě namletý pepř má mnohem lepší aroma.

3. Podáváme jako svačinu s pečivem nebo jako lehkou večeři nebo předkrm…

Dobrou chuť vám přeje Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.