Zapečený lilek
Turecké kuchařky prý umějí upravit lilek na tisíc způsobů – zkuste ten zapečený se sýrem a bramborami.
Suroviny:
1 lilek
4-5 brambor
slaný bílý sýr – feta nebo balkán, istanbul
olej
Postup:
- Pekáček dobře vymažeme olejem.
- Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
- Lilek nemusíme loupat, také ho nakrájíme na plátky.
- Dno pekáčku zakryjeme plátky brambor, posypeme strouhaným sýrem, poklademe plátky lilku, a vrstvy opakujeme, končíme bramborami. O slanost se postará sýr.
- V dobře předehřáté troubě upečeme.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka