Filé se sardelkou
Stejnou úpravu můžeme použít i pro sladkovodní ryby.
Suroviny:
4 porce filé
4 sardelky
50 g slaniny
sklenka červeného vína
2-3 lžíce másla
sůl
Postup:
- Porce jen mírně osolíme a na pekáčku proložíme sardelkami a plátky slaniny.
- Na povrch dáme kousky másla a v mírně předehřáté troubě upečeme. Během pečení přeléváme výpekem.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží, zkuste i těstoviny.
Související
-
Bramborový salát s uzenou rybou
Hodí se uzenáč nebo uzená makrela, ale můžete použít i sladkovodní ryby.
-
Ryba podle námořníka
Základní recept je s amurem, ale klidně vyzkoušejte variantu s kaprem, nebo s pangasem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.