Kapr na červeném víně
Při pátku je ryba dobrou tradicí.
Suroviny:
4 porce kapra
1 sklenka červeného suchého vína
2-3 lžíce citronové šťávy
1 cibule
5 lžic oleje a 1 lžíce másla
1 lžíce bramborového škrobu
hladká mouka
sůl
bylinky podle chuti – rozmarýn nebo šalvěj
špetka cukru
Postup:
- Porce kapra osolíme, poprášíme hladkou moukou a zprudka opečeme v rozehřátém tuku po obou stranách. Pak vyndáme na teplý talíř.
- V tuku po kaprovi osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme víno a citronovou šťávu, bylinky, podle chuti osolíme. Šťávu zahustíme bramborovým škrobem rozmíchaným v troše studené vody, chuť vyladíme špetičkou cukru a necháme přejít var.
- Nakonec vložíme zpátky porce kapra a už jen prohřejeme.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka