Kotlety v těstíčku

Obalené kotlety nebudou tak suché.

Suroviny:

4 kotlety bez kosti

1 šálek polohrubé mouky

1 šálek vody nebo mléka nebo piva

asi třetinu kypřicího prášku

sůl

mletý pepř

tuk na smažení

Postup:

  1. Kotlety mírně naklepeme, nařízneme jim okraj, osolíme, opepříme.
  2. Těstíčko umícháme z mouky s práškem a vody (nebo mléka nebo piva), mírně osolíme. Mělo by být tak husté, aby příliš nestékalo.
  3. Kotlety smočíme v těstíčku a hned v rozpáleném tuku smažíme, pak oheň trochu stáhneme a dosmažíme po obou stranách.
  4. Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.