Bramboráky s česnekovým tvarohem
Vyzkoušejte je, nebudete litovat!
Suroviny:
asi 1 kg brambor, raději moučných
100 g hladké mouky
1 vejce
sůl
pepř
česnek
majoránka
1 měkký tvaroh
půl kelímku kysané smetany
tuk na smažení
Postup:
- Brambory oloupeme, nastrouháme, přimícháme vejce, hladkou mouku, sůl, majoránku, utřený česnek a trochu pepře. Dobře promícháme.
- Z těsta na rozehřátém tuku smažíme malé bramboráčky a odkládáme je na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.
- Tvaroh našleháme do hladka s kysanou smetanou, podle chuti osolíme a přidáme utřený česnek.
- Na upečené bramboráčky pak dáme lžičku ochuceného tvarohu, můžeme přizdobit pažitkou nebo řeřichou a podáváme.
Související
-
Vločkový bramborák
Už máte vyjedené zásoby?Suroviny a postup:Oloupáme půl kg brambor, nastrouháme nahrubo, přimícháme půl hrnku předem ve vodě navlhčených ovesných vloček, 1 vajíčko, ...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.