Bramboráky s česnekovým tvarohem

Vyzkoušejte je, nebudete litovat!      

Suroviny:

asi 1 kg brambor, raději moučných

100 g hladké mouky

1 vejce

sůl

pepř

česnek

majoránka

1 měkký tvaroh

půl kelímku kysané smetany

tuk na smažení

Postup:

  1. Brambory oloupeme, nastrouháme, přimícháme vejce, hladkou mouku, sůl, majoránku, utřený česnek a trochu pepře. Dobře promícháme.
  2. Z těsta na rozehřátém tuku smažíme malé bramboráčky a odkládáme je na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.
  3. Tvaroh našleháme do hladka s kysanou smetanou, podle chuti osolíme a přidáme utřený česnek.
  4. Na upečené bramboráčky pak dáme lžičku ochuceného tvarohu, můžeme přizdobit pažitkou nebo řeřichou a podáváme.

Související

  • Dýňové bramboráky

    Oranžová dýně hokaido ozdobí nejen interiér, ale taky jídelníček!

  • Míchaný bramborák

    Kombinujeme vařené a syrové brambory!

  • Vločkový bramborák

    Už máte vyjedené zásoby?Suroviny a postup:Oloupáme půl kg brambor, nastrouháme nahrubo, přimícháme půl hrnku předem ve vodě navlhčených ovesných vloček, 1 vajíčko, ...

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.