Vločkový bramborák
Už máte vyjedené zásoby?Suroviny a postup:Oloupáme půl kg brambor, nastrouháme nahrubo, přimícháme půl hrnku předem ve vodě navlhčených ovesných vloček, 1 vajíčko, utřený česnek, majoránku, sůl a naředíme 2-3 lžícemi piva. Je-li směs příliš řídká, přidáme trochu mouky, někdo si ještě dokoření pepřem a pak pečeme malé placičky na rozehřátém tuku. Je to po vánočních hodech příjemná změna.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.