Fazolky po bretaňsku

I bez masa to jde!

Suroviny:

1 balíček mražených fazolových lusků předem uvařených v osolené vodě

1 cibule

1-2 stroužky česneku

1 červená paprika

1 malý rajský protlak

sůl

olej

Postup:

  1. Nakrájíme cibuli nadrobno a česnek na plátky a necháme zpěnit na oleji.
  2. Přidáme nakrájenou papriku, osolíme, pod pokličkou krátce dusíme.
  3. Přidáme protlak, osmahneme, přimícháme uvařené fazolky – hotovo.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.