Mrkvová bábovka

Neplést s mrkvovou zmrzlinou z vtipu o zajíčkovi, tahle bábovka vůbec není hnusná!  

Suroviny:

350 g polohrubé mouky

200 g cukru

250 ml mléka

200 g mrkve

1 kypřicí prášek

1 vanilkový cukr

3 vajíčka

120 ml oleje

špetka soli

rozinky

tuk a mouka do formy

Postup:

  1. Očistíme a najemno nastrouháme mrkev.
  2. Do mouky vmícháme cukr, vanilkový cukr, špetičku soli a kypřicí prášek.
  3. Do mléka rozkvedláme vajíčka, přidáme olej a tuto směs vlijeme do mouky s cukrem a vymícháme hladké těsto.
  4. Nakonec vmícháme nastrouhanou mrkev a rozinky a těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy.
  5. Pečeme asi 35-40 minut při 180 stupních, uděláme test špejlí, je-li už bábovka propečená. Můžeme péci i v dortové formě nebo na plechu.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.