Mrkvová bábovka
Neplést s mrkvovou zmrzlinou z vtipu o zajíčkovi, tahle bábovka vůbec není hnusná!
Suroviny:
350 g polohrubé mouky
200 g cukru
250 ml mléka
200 g mrkve
1 kypřicí prášek
1 vanilkový cukr
3 vajíčka
120 ml oleje
špetka soli
rozinky
tuk a mouka do formy
Postup:
- Očistíme a najemno nastrouháme mrkev.
- Do mouky vmícháme cukr, vanilkový cukr, špetičku soli a kypřicí prášek.
- Do mléka rozkvedláme vajíčka, přidáme olej a tuto směs vlijeme do mouky s cukrem a vymícháme hladké těsto.
- Nakonec vmícháme nastrouhanou mrkev a rozinky a těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy.
- Pečeme asi 35-40 minut při 180 stupních, uděláme test špejlí, je-li už bábovka propečená. Můžeme péci i v dortové formě nebo na plechu.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.