Budapešťská pomazánka
Možná by se obyvatelé Budapešti divili stejně, jako se Španělé diví španělskému ptáčku...
Suroviny:
1 měkký tučný tvaroh
1-2 lžíce kysané smetany nebo měkkého másla nebo šlehačky
1 malá cibule
1 červená paprika
mletá sladká paprika
sůl
případně i pepř
Postup:
- Tvaroh našleháme s kysanou smetanou nebo máslem.
- Cibuli nakrájíme nadrobno, papriku na malé kousky a obojí vmícháme do našlehaného tvarohu. Část papriky si můžeme odložit na ozdobu.
- Podle chuti osolíme, přidáme mletou sladkou papriku – asi 1 lžičku a promícháme. Kdo rád ostřejší chuť, přidá i pepř.
- Necháme asi hodinu rozležet v chladu, pak mažeme na krajíc dobrého chleba, přizdobíme nakrájenou červenou paprikou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.