Budapešťská pomazánka

Možná by se obyvatelé Budapešti divili stejně, jako se Španělé diví španělskému ptáčku...

Suroviny:

1 měkký tučný tvaroh

1-2 lžíce kysané smetany nebo měkkého másla nebo šlehačky

1 malá cibule

1 červená paprika

mletá sladká paprika

sůl

případně i pepř

Postup:

  1. Tvaroh našleháme s kysanou smetanou nebo máslem.
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, papriku na malé kousky a obojí vmícháme do našlehaného tvarohu. Část papriky si můžeme odložit na ozdobu.
  3. Podle chuti osolíme, přidáme mletou sladkou papriku – asi 1 lžičku a promícháme. Kdo rád ostřejší chuť, přidá i pepř.
  4. Necháme asi hodinu rozležet v chladu, pak mažeme na krajíc dobrého chleba, přizdobíme nakrájenou červenou paprikou.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.