Žemlovka
Zbyla veka od silvestrovských chlebíčků a jste „přemasovaní“? Udělejte si žemlovku!
Suroviny:
1 chlebíčková veka (nebo rohlíky)
mléko
jablka
tvaroh
1 žloutek nebo celé vejce
cukr
skořice
rozinky
máslo
Postup:
- Pekáč poctivě vymažeme máslem.
- Plátky veky namáčíme do mléka a poklademe jimi dno pekáče.
- Tvaroh smícháme s vajíčkem a cukrem – podle chuti a namažeme na první vrstvu.
- Znovu poklademe plátky veky namočenými v mléce.
- Tence nakrájíme oloupaná jablka nebo je nahrubo nastrouháme a rozvrstvíme na veku, lehce poprášíme skořicí a cukrem, posypeme rozinkami.
- Končíme vrstvou plátků z veky, opět namočených v mléce a povrch ještě poklademe malými kousky másla.
- Upečeme v dobře vyhřáté troubě.
Související
-
Zapékané žemle FANTAZIE
Suroviny: Housky nebo bagety, kysaná smetana, nastrouhaný sýr, měkký salám, zelená paprika, kapie a rajčata.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka