Kuře s jablky a medem

Exotika, nebo staročeská kuchyně?

Suroviny:

kuřecí prsíčka bez kůže

1-2 nakyslejší jablka

1 lžíce medu

sůl

skořice

trochu oleje

Postup:

  1. Maso nakrájíme na kousky, osolíme a opečeme na oleji.
  2. Podlijeme a pod pokličkou dusíme asi půl hodiny.
  3. Přidáme na osminky nakrájená jablka, poprášíme mletou skořicí a pokapeme medem. Dodusíme.
  4. Podáváme s rýží, například kombinace bílé a černé rýže.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

    Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

    jak_klara_obratila_na web.jpg

    Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

    Koupit

    Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.