Sezamový chleba
Zkuste jednou upéct domácí chleba!
Suroviny:
1 hrnek jemné celozrnné pšeničné mouky
půl hrnku hladké pšeničné mouky
půl hrnku žitné mouky
2 kávové lžičky soli
půl sáčku sušeného droždí
šálek sezamu
1 hrnek vlažné vody
Postup:
- Smícháme mouky, vmícháme sezam, sůl a suché droždí.
- Hrnkem mírně vlažné vody zaděláme hladké těsto a necháme 10 minut v teple odležet.
3. Těsto proděláme, přesuneme do silikonové formy na chlebovou večku, 40 minut necháme kynout a pak v předehřáté troubě (190-200 stupňů) upečeme
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka