Dršťková polévka

Naštěstí lze koupit dršťky předvařené!    

Suroviny:

500 g předvařených drštěk

1 cibule

1 lžíce sádla

50 g hladké mouky

1 litr hovězího vývaru nebo vody

sladká mletá paprika

drcený kmín

majoránka

pepř

česnek

Postup:

  1. V hrnci na sádle pěkně do zlatova až hněda osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme papriku a drcený kmín, zaprášíme moukou a za stálého míchání osmahneme na jíšku.
  2. Jíšku zalijeme vývarem, rozmícháme do hladka a 15 minut vaříme. Pak podle chuti dosolíme, opepříme, přidáme rozemnutou majoránku a utřený česnek.
  3. Do tohoto základu přidáme předvařené dršťky a ještě asi 10 minut společně provaříme.
  4. Čerstvá křupavá houska nebo rohlík by neměly chybět.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.