Dršťková polévka
Naštěstí lze koupit dršťky předvařené!
Suroviny:
500 g předvařených drštěk
1 cibule
1 lžíce sádla
50 g hladké mouky
1 litr hovězího vývaru nebo vody
sladká mletá paprika
drcený kmín
majoránka
pepř
česnek
Postup:
- V hrnci na sádle pěkně do zlatova až hněda osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme papriku a drcený kmín, zaprášíme moukou a za stálého míchání osmahneme na jíšku.
- Jíšku zalijeme vývarem, rozmícháme do hladka a 15 minut vaříme. Pak podle chuti dosolíme, opepříme, přidáme rozemnutou majoránku a utřený česnek.
- Do tohoto základu přidáme předvařené dršťky a ještě asi 10 minut společně provaříme.
- Čerstvá křupavá houska nebo rohlík by neměly chybět.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.