Šumavské kuře
Když Šumava, tak nesmějí chybět houby…
Suroviny:
4 kuřecí stehna
80 g slaniny
6 celých pepřů
4 nová koření
1 bobkový list
trochu tymiánu
miska sušených hub
sůl
Postup:
- Přes noc nebo od rána namočíme houby do studené vody.
- Stehna opláchneme, osušíme, osolíme a vložíme do pekáčku.
- Na stehna položíme plátky slaniny, přihodíme koření, vlijeme namočené houby i s vodou, zakryjeme a dáme do vyhřáté trouby péct.
- Pečeme asi hodinku, dopékáme odkryté pěkně do zlatova.
- Podáváme s bramborovým knedlíkem, přelijeme vypečenou šťávou a rozdělíme na talíře i plátky slaniny.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka