Medová křidýlka
Plánovali jste grilovačku a prší? Pekáč v troubě to jistí!
Suroviny:
kuřecí křidýlka, sůl, med, olej nebo máslo
Postup:
- Křidýlka opláchneme a osušíme, osolíme a vložíme do pekáče s trochou oleje nebo másla.
- Pokapeme medem – poměr asi 1 lžička na 4 křidýlka, záleží na chuti.
- Mírně podlijeme, zakryjeme a dáme do vyhřáté trouby péct.
- Po půlhodince zkusíme, jak je maso měkké a pokud už měkké je, dopečeme odkryté pěkně do zlatova.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.