Medová křidýlka

Plánovali jste grilovačku a prší? Pekáč v troubě to jistí!

Suroviny:

kuřecí křidýlka, sůl, med, olej nebo máslo

Postup:

  1. Křidýlka opláchneme a osušíme, osolíme a vložíme do pekáče s trochou oleje nebo másla.
  2. Pokapeme medem – poměr asi 1 lžička na 4 křidýlka, záleží na chuti.
  3. Mírně podlijeme, zakryjeme a dáme do vyhřáté trouby péct.
  4. Po půlhodince zkusíme, jak je maso měkké a pokud už měkké je, dopečeme odkryté pěkně do zlatova.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.