Thajská křidýlka

Pozdrav z thajské kuchyně číslo 1...

Suroviny: 6 křidýlek, lžička barevného drceného pepře a grilovací koření, na marinádu - lžíce medu, mletý koriandr, zázvor, trochu sojové omáčky, trochu kečupu a 2 stroužky utřeného česneku. Na přílohu - uvařenou rýži, mražený hrášek, červenou papriku a olej.

Pracovní postup: Křidýlka opláchneme, osušíme, poprášíme drceným pepřem a grilovacím kořením a naložíme do marinády ze všech ostatních surovin, dáme do chladu odležet a pak křídla pečeme na plechu ve vyhřáté troubě, přeléváme marinádou. Rýži uvaříme, na oleji opečeme mražený hrášek a nakrájenou papriku, vmícháme rýži a podáváme.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.