Thajská křidýlka

Pozdrav z thajské kuchyně číslo 1...

Suroviny: 6 křidýlek, lžička barevného drceného pepře a grilovací koření, na marinádu - lžíce medu, mletý koriandr, zázvor, trochu sojové omáčky, trochu kečupu a 2 stroužky utřeného česneku. Na přílohu - uvařenou rýži, mražený hrášek, červenou papriku a olej.

Pracovní postup: Křidýlka opláchneme, osušíme, poprášíme drceným pepřem a grilovacím kořením a naložíme do marinády ze všech ostatních surovin, dáme do chladu odležet a pak křídla pečeme na plechu ve vyhřáté troubě, přeléváme marinádou. Rýži uvaříme, na oleji opečeme mražený hrášek a nakrájenou papriku, vmícháme rýži a podáváme.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!