Křidýlka na pivě
Znalci tvrdí, že na těchto křidýlkách se vznesete na okraj gastronomického nebe.
Suroviny:
1 kg kuřecích křidýlek
10 stroužků česneku
200 g anglické slaniny
půl litru černého piva
sůl
kmín
mletá paprika pálivá
olej
Postup:
1. Do velkého pekáče dáme rozehřát olej.
2. Křidýlka opláchneme, osušíme, osolíme a okořeníme kmínem a paprikou. Opečeme na rozehřátém oleji.
3. Hned přidáme česnek nakrájený na plátky, nakrájenou anglickou slaninu, nepatrně podlijeme, přiklopíme a v dobře předehřáté troubě asi 35 minut pečeme.
4. Pak přilijeme pivo a ještě tak čtvrthodinku pečeme. Stejně můžeme připravit kuřecí paličky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.