Červená křidýlka
Červenat se budete i vy, že jste tuhle dobrůtku nevyzkoušeli už dřív.
Suroviny:
800 g křidýlek
4-5 lžic olivového oleje
3-4 lžíce sojové omáčky
2 lžíce octa (nejlépe balsamikového)
1 lžíce cukru nebo medu
sůl
1 lžička mletého zázvoru, milovníci ostrého přidají špetku chilli
Postup:
1. Křidýlka opláchneme a na rozehřátém oleji osmahneme, aby se kůže i maso zatáhly.
2. Pak přidáme ocet a necháme ho vyvařit, znovu podlijeme mírně vodou, osolíme, přidáme cukr nebo med, zázvor, případně špetku chilli a sójovou omáčku. Zakryté dusíme asi 10 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.